Saint-Roch - Artist's studio apartment | Louis Denavaut
16556
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16556,bridge-core-3.0.1,modal-cacsp-open-no-backdrop,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
Cuisine avec éléments noirs avec système de climatisation caché par lames de bois Baies vitrées inclinées et parcloses en bois inspirés par Kengo Kuma / Studio Mumbai Baie vitrée entrouverte et parcloses en bois avec vue sur l'intérieur de l'appartement Vue dégagée sur une terrasse d'immeuble parisien avec baies vitrées et parcloses en bois Lumière filtrant à travers une baie vitrée et des parcloses sur un banc en bois édité par la Redoute Lumière filtrant à travers une baie vitrée au dernier étage d'un immeuble parisien Vue de face de la maquette du projet "la maison suspendue" : ajout d'un étage à un immeuble parisien Vue de coté de la maquette du projet "la maison suspendue" : surélévation du toit d'un immeuble avec une grande baie vitrée inclinée Croquis du projet d'ajout d'un étage supplémentaire à un immeuble parisien
Date

2019-2021

Client

Private

Photos

Christophe Coënon

Thanks to Gallery JAG and to DCW Editions.

About This Project

Louis Denavaut was asked to renovate and decorate a duplex owned by two artists. The apartment is located between the Tuileries garden and the Opéra Garnier, with a breathtaking view of the dome atop the Saint Roch church on rue Saint-Honoré.

The living room, flooded with light from a spectacular round window facing the Saint Roch church, has a 1970s Italian table and a custom-designed banquette made from panels of bleached oak with leather cushions.

Above this living room is a white steel mezzanine with a glass floor and a large bleached oak-frame window. The railing was inspired from vintage ocean liners, with sanded and varnished steel eyelets.

The open kitchen features an island made of veined Pele de Tigre marble from Portugal, shelves of brushed stainless steel and an Okoume cabinet tinted with walnut stain.

The bathroom, tiled entirely in black zellige, is fitted with an original Art Deco sink and a deep, custom-designed bathtub.

The bedroom upstairs includes a custom-made stained oak walk-in closet and a bed opposite a window facing the Opéra Garnier.