The suspended home - surélévation de toiture | Louis Denavaut
16761
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16761,bridge-core-3.0.1,modal-cacsp-open-no-backdrop,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
Cuisine avec éléments noirs avec système de climatisation caché par lames de bois Baies vitrées inclinées et parcloses en bois inspirés par Kengo Kuma / Studio Mumbai Baie vitrée entrouverte et parcloses en bois avec vue sur l'intérieur de l'appartement Vue dégagée sur une terrasse d'immeuble parisien avec baies vitrées et parcloses en bois Lumière filtrant à travers une baie vitrée et des parcloses sur un banc en bois édité par la Redoute Lumière filtrant à travers une baie vitrée au dernier étage d'un immeuble parisien Vue de face de la maquette du projet "la maison suspendue" : ajout d'un étage à un immeuble parisien Vue de coté de la maquette du projet "la maison suspendue" : surélévation du toit d'un immeuble avec une grande baie vitrée inclinée Croquis du projet d'ajout d'un étage supplémentaire à un immeuble parisien
Date

2020-2022

Surface

40 m²

Client

Private

Photos

Zaki Maayoufi

About This Project

Japanese-inspired roof elevation of 40m2. This wood and steel construction offers a 4th floor bathed in light to a Parisian family.

The heavy administrative constraints allowed us to work with inclined bay windows in the spirit of John Lautner’s houses. The 10 meters of sliding bay windows on 4.5 meters high, facing south, without any opposite, gives a feeling of great serenity facing the infinite sky.

The sliding wooden panels allow the building to play with the daylight and to live with the rhythm of the sun and the seasons. The sloping glass facade moves back 2 meters to create a balcony, the boundary between inside and outside disappears once all the windows are open.

The interior has been deliberately designed with controlled simplicity, offering the luxury of suspending time for the whole family living in this new space.